Transgaz i-a impresionat pe analişti cu o creştere a profitului de 2,3 ori în T4

19 feb 2014 Autor: Adrian Cojocar

Creşterea profitului Transgaz din ultimul trimestru a compensat în întregime pierderile companiei cauzate de eşecul gazoductului Nabucco, pe tot anul 2013 profitul net revenind pe creştere cu 2,3%.
 
WikiZF: Profilul companiei Transgaz Mediaş S.A.
 
Transportatorul de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN), controlat de stat, a raportat în ultimul tri­mes­tru al anului trecut un profit net de 177,4 mil. lei (aproape 40 mil. euro), de peste 2,3 ori mai ridicat faţă de acelaşi interval din 2012 şi cu 65% peste media estimărilor analiştilor, de 107,3 mil. lei (24,3 mil. euro).
 
Totodată ritmul de creştere al afacerilor a accelerat la 16,3% în ultimele trei luni ale anului comparativ cu un avans de 8,9% în precedentele nouă luni din 2013, susţinut de majorarea tarifelor de transport.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

 

Cuvinte cheie:
transgaz
, profit
, companie
, nabucco
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide