Burse - Fonduri mutuale

Transgaz ia 1,5 mil. euro de la UE pentru proiectarea staţiilor din Coridorul Sudic

Transgaz ia 1,5 mil. euro de la UE pentru proiectarea...

Autor: Radu Bostan

31.10.2014, 00:00 631

Compania de stat Transgaz (simbol bursier TGN) va primi până la 1,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru a-şi finanţa studiul iniţial de inginerie şi proiectare pentru trei staţii de comprimare a gazelor, parte dintr-un proiect mai amplu numit Coridorul Sudic de gaze. Staţiile urmează să fie amplasate pe traseul unei conducte proiectate să conecteze sistemele de gaze din Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, dezvoltată în parteneriat de cele patru state, cu suport european. Compania ia în calcul o investiţie de 500 milioane de euro în segmentul românesc al conductei, care se va întinde pe 545 kilometri între graniţa bulgară şi frontiera ungară, întreaga magistrală urmând să aibă o lungime de circa 1.300 kilometri.

Studiul de inginerie a staţiilor este unul dintre proiectele selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de sprijin financiar, dintr-un buget total de 5,85 miliarde de euro destinat finanţării proiectelor transfrontaliere în energie în perioada 2014-2020.

Cel mai valoros proiect selectat până acum în cadrul facilităţii vizează construcţia interconectării de gaze între Polonia şi Lituania şi va primi până la 295 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO