Burse - Fonduri mutuale

Transgaz ia un împrumut de 50 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru construcţia BRUA

Transgaz ia un împrumut de 50 mil. euro de la Banca...

Autor: Cristina Bellu

27.11.2017, 12:17 314

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (TGN), deţinut de statul român în proporţie de 58,5%, a contractat un împrumut în valoare de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) în scopul cofinanţării lucrărilor din cadrul proiectului “Dezvoltarea pe Teritoriul României a Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale pe Coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria” (BRUA Faza 1).

Costul programului BRUA este estimat la 547,4 milioane euro, având drept termen de finalizare 2019 pentru etapa I, iar 2020 pentru etapa a doua. Prima etapă constă din construcţia conductei de transport între Podişor (judeţul Giurgiu) şi Recaş (judeţul Timiş), pe o lungime de 479 km.

În acelaşi timp, Transgaz solicită consiliului de administraţie să reanalizeze clauza din contractul de împrumut referitoare la schimbarea controlului, având în vedere faptul că un contract reprezintă manifestarea de voinţă a părţilor contractante fără a conţine clauze de angajament pentru un terţ şi stabileşte 15 decembrie ca dată de înregistrare a acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Transgaz a primit în septembrie 2016 aproximativ 179 milioane euro nerambursabili de la Comisia Europeană.

Capitalizarea bursieră a Transgaz (TGN) este de 4,62 miliarde lei, după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii totale cu titluri TGN în valoare de 488,42 milioane lei, echivalentul unei aprecieri de 34,69%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO