Transgaz Mediaş: Facem investiţii la Marea Neagră ca România să nu piardă ruta de transport

27 iun 2014 Autor: Adrian Cojocar

Reprezentanţii transporta­toru­lui de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN) spun că investiţiile pentru cre­a­rea unei infrastructuri de transport al ga­ze­lor la Marea Neagră este ne­ce­sa­ră pen­tru ca Petrom să nu aleagă rute de trans­port alternative care să fie în defa­voarea României, se arată în convo­ca­torul Adunării Generale a companiei.
 
În AGA de luna viitoare acţionarii socie­tăţii vor discuta delegarea condu­ce­rii societăţii pentru a negocia şi în­cheia acorduri de cooperare cu conce­sio­narii perimetrelor din Marea Nea­gră, fiind vorba în principal de Petrom şi Exxon.
 
Acestea au descoperit în Marea Nea­gră gaze care ar putea valora 14 mi­liar­de de dolari şi care trebuie trans­por­tate pentru a ajunge la consumatori.
 
Transgaz Mediaş (TGN) va trebui să investească în construcţia unor con­ducte care să lege perimetrele de gaze din Marea Neagră de pieţele externe. Trans­gaz are programe de investiţii în va­loare de 860 mil. euro pentru co­nec­tarea resurselor de gaze din Ma­rea Nea­gră la sistemul de transport al gazelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2014

 

Cuvinte cheie:
transgaz
, transport
, investitii
, marea neagra
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide