Burse - Fonduri mutuale

Transgaz modifică noaptea propunerea de dividende şi îi umple puşculiţa statului cu alte 140 de milioane de lei

Transgaz modifică noaptea propunerea de dividende şi...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

24.03.2017, 00:05 1698

Transgaz Mediaş (TGN), transportatorul naţional de gaze naturale, a modificat ieri dimineaţă propunerea de dividende, şi anunţa că se conformează memorandumului guverna­mental, iar noua sumă distribuită către acţionari va fi de 545 milioane lei, echivalentul unei rate de 90%.

Cu o zi înainte,  după închiderea şedinţei de tranzacţionare, compania anunţa alocarea a 303 milioane lei către dividende, echiva­lentul unei rate de distribuţie de 50%, invocand impactul negativ care se va răsfrange asupra gradului de îndatorare al companiei în cazul în care distribuţia este mai mare. "Cota de repartizare prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 este de 50%, iar prin memo­randum de guvern au fost mandataţi reprezentanţii statului pentru a hotărî repar­tizarea unei cote de minimum 90% din profitul net rea­lizat al anului 2016 sub formă de divi­dende/vărsă­minte la bugetul de stat", men­ţionează compania cu 4,3 mld. lei capi­talizare.

Noua propunere pentru dividendul brut pe acţiune este de 46,33 lei, echivalentul unui randament de 12,6%, faţă de 25,74 lei şi un randament de 7% în primă instanţă. Compania este deţinută în proporţie de 58% de statul roman, astfel că Transgaz va distribui către stat 316,1 milioane lei, faţă de 175,7 milioane lei cat ar fi primit după prima propunere din seara zilei de 22 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO