Transgaz, pe lista de investigaţii a Comisiei Europene. De la începutul anului, acţiunile au crescut pe bursă cu 53%

5 iun 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Trasngaz (TGN), transportatorul na­ţional de gaze naturale, este sub in­ves­tigaţia Comisiei Europene pentru o even­tuală încălcare a Articolului 102 din Tra­tatul privind funcţionarea Uniunii Euro­pene, ce interzice folosirea în mod abuziv a poziţiei dominante deţinute pe piaţa internă.

„Încălcarea presupusă şi care ur­mează a fi obiectul unor investigaţii supli­mentare, se referă la restricţionarea flu­xului liber al gazelor naturale dinspre Ro­mânia către Statele Membre înve­cinate, inclusiv prin utilizarea strategică a tarifelor de transport în punctele de inter­conectare, investiţiilor insuficiente sau întârizierii proiectelor de infra­struc­tură relevante, argumentele tehnice nefondate ca pretext pentru a împie­dica/justifica întârzierile în exporturi“, se arată în comunicatul de pe bursă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2017

 

Cuvinte cheie:
Transgaz
, investigatii
, Comisia Europeana
, actiuni
, bursa
, gaze naturale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide