Burse - Fonduri mutuale

Transgaz plăteşte dividende acţionarilor cu un randament de 7,9%

Transgaz plăteşte dividende acţionarilor cu un...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

23.03.2016, 00:00 1647
Transgaz Mediaş (simbol bursier TGN) propune repartizarea acţionarilor un dividend de 21,24 lei/acţiune din profitul realizat anul trecut, potrivit informaţiilor publicate pe bursă. La preţul de ieri al unei acţiuni de 269 lei/titlu, randamentul dividendului ajunge la 7,9%. Plata dividendelor se va face la data de 13 iulie. Transgaz a înregistrat în anul 2015 un profit net de 488 de milioane de lei, în scădere cu 3% faţă de 2014, când câştigul net a fost de 502 milioane lei. Din profitul obţinut, 250 de milioane lei, adică mai mult de jumătate din profit, vor fi oferite acţionarilor sub formă de dividende, iar restul de 238 milioane lei va fi păstrat de companie pentru „constituirea surselor proprii de finanţare“. Acţionarii vor vota propunerea de dividend în cadrul Adunării Generale din data de 28 aprilie, conform convocatorului trimis Bursei de Valori Bucureşti.
 
La Adunarea Generală a Acţionarilor vor putea participa doar persoanele înregistrate ca acţionari la data de 15 aprilie 2015. În cadrul aceleaşi adunări se va aproba şi încetarea asocierii pentru realizarea proiectului Nabucco. Astăzi, acţiunile operatorului reţelelor de transport al gazului din România au fost cotate la un preţ de 268 lei/acţiune, în creştere cu 0,4% faţă de ziua precedentă. Compania este componentă a indicelui principal al Bursei de Valori Bucureşti BET şi are o capitalizare bursieră de 3,14 miliarde lei. Acţionarul majoritar al Transgaz este statul, care prin Ministerul Economiei deţine o participaţie de 58,51% din companie. Restul acţiunilor se tranzacţionează liber pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO