Burse - Fonduri mutuale

Transgaz scoate la vânzare obligaţiuni de 500 mil. lei pentru fondurile de pensii

Transgaz scoate la vânzare obligaţiuni de 500 mil. lei...

Autor: Radu Bostan

25.03.2015, 00:07 1068

Transgaz (simbol bursier TGN) ia în calcul o emisiune de obligaţiuni de 500 de milioane de lei pentru a-şi finanţa o parte din planul de investiţii de 1,5 mld. euro (6,6 mld. lei). Cele mai importante proiecte sunt interconectarea reţelei naţionale cu cele din Bulgaria şi Ungaria şi construirea unei conducte care să preia gazul extras din Marea Neagră, ambele având ca termen de finalizare anul 2019.

La fel ca în cazul ofertei de bonduri realizată de Transelec­trica în decembrie 2013, obligaţiunile transportatorului de gaze naturale vor putea fi subscrise şi de fondurile de pensii administrate privat, datorită unei derogări introduse de Autoritatea de Supraveghere Financiară acum doi ani. Aceasta permite fondurilor de pensii să investească în instrumentele emise de companii de stat, chiar dacă acestea nu au rating „investment-grade“ din partea agenţiilor internaţionale de analiză financiară.

Transgaz a avut anul trecut venituri de 1,68 mld. lei şi profit net de 507 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO