Burse - Fonduri mutuale

Transgaz si Transelectrica bat tot pe Bursa. Actiunile au crescut cu peste 30%

02.03.2010, 23:04 24

Titlurile transportatorului de gaze naturale Transgaz Medias(TGN) si cele ale transportatorului de electricitate TranselectricaBucuresti (TEL), singurele monopoluri listate la Bursa, auinregistrat cele mai mari cresteri din piata de la inceputulanului, evolutie deloc caracteristica pentru actiunile companiilorde utilitati.

Actiunile Transgaz au castigat 46%, iar titlurile Transelectricaau urcat cu 37%, in conditiile in care indicele BET a crescut de lainceputul anului cu 16%, iar SIFurile au castigat in medie 21%.Ieri, ambele actiuni au avut cresteri de 67%, pe fondul uneilichiditati ridicate. Pe pietele externe, titlurile companiilor deutilitati au in general evolutii moderate, fara miscarispectaculoase, fiind preferate de investitori in perioade decorectii bursiere pentru caracterul defensiv si pentru rezultatelepredictibile, care nu lasa insa loc de surprize.

"Perspectivele de crestere pe titlurile energetice sunt cat sepoate de mari, in conditiile in care investitorii au asteptari dela acest sector, pe fondul stirilor cu privire la proiectele detranzit anuntate de guvern", explica Ovidiu Serdean, broker la IFBFinwest. Si companiile conexe sectorului de utilitati, precumDafora si Condmag, specializate pe lucrari de infrastructurautilitara, au inregistrat cresteri de peste 25% de la inceputulanului pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO