Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Construcţii a finalizat absorbţia parcului logistic

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

02.09.2014, 00:05 967

TTransilvania Construcţii (COTR), societate deţinută de familia Timofte din Cluj, a anunţat la bursă finali­zarea fuziunii prin care a absorbit Parc Logistic Transilvania, administratorul parcului din Cluj care i-a adus 45% din afaceri în primul semestru.

Anunţul publicat la bursă precizează că Registrul Comerţului a înregistrat modificarea actului constitutiv al Transilvania Construcţii şi a radiat Parc Logistic Transilvania. Parcul logistic a contribuit cu aproape jumătate din cifra de afaceri înregistrată de Transilvania Construcţii în prima jumătate a anului. Banii au venit de la clienţi precum Profi Rom Food, DB Schenker, Pilkington Automotive sau Whiteland Logistics. În primele şase luni, Transilvania Construcţii a raportat afaceri de 12,83 milioane de lei (2,9 mil. euro), în creştere cu 39% faţă de anul anterior, în timp ce profitul s-a triplat la 3,2 mil. lei (0,73 mil. euro).

Absorbţia parcului logistic a fost aprobată de acţionarii Transilvania Construcţii la finalul lunii iunie. În cele mai recente date de la bursă, Parc Logistic Transilvania figurează cu o deţinere de 61,19% în Transilvania Construcţii, în timp ce Mircea Timofte deţine 30,14%, iar statul, prin AVAS, controlează 3,17%.

Acţiunile Transilvania Construcţii, cel mai recent tranzacţionate în data de 26 august, sunt cotate la 43,7 lei/titlu. La acest nivel, compania are o capitalizare de 41,33 mil. lei (9,39 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO