Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie pe piaţa fondurilor mutuale: Certinvest preia fondul KD Maximus cu active de 30 mil.lei de la slovenii KD Investments

Tranzacţie pe piaţa fondurilor mutuale: Certinvest...
08.01.2014, 13:13 638

Societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, cel mai mare manager de fonduri mutuale neafiliat unui grup bancar, va prelua administrarea fondului de acţiuni KD Maximus de la societatea de administrare KD Investments. În urma tranzacţiei, care aşteaptă avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară, activele Certinvest vor creşte cu 29 milioane de lei până la un total de peste 200 milioane de lei.

Fondul de acţiuni KD Maximus are active de 29 milioane de lei de la 724 de investitori şi este singurul fond mutual aflat în gestiunea KD Investments, controlată de grupul sloven KD.

Transferul fondului urmează să fie aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, o cerere în acest sens fiind depusă la ASF de către KD Investments. Transferul efectiv al fondului către Certinvest va fi realizat în momentul autorizarii de către ASF a Certinvest ca noul administrator al fondului.

"Acest transfer exprimă încrederea pe care o are Certinvest în potenţialul pieţei de asset management din România. De aproape 20 de ani, Certinvest creşte organic, iar prin adăugarea KD Maximus la portofoliul curent de fonduri administrate, avem ocazia să ne optimizăm prezenţa pe piaţa acţiunilor", a spus Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest.

Jan Pricop, directorul executiv al KD Investments, a declarat:

"Prin acest demers, KD face un prim pas în explorarea potenţialului cooperării între KD Funds şi Certinvest. Transferul acestor active este un început, ambele companii identificând avantajul combinării economiilor de scară pe piaţa din România".

Fondul va funcţiona timp de încă 30 de zile, începând cu data de 9 ianuarie 2014, conform regulilor de până în prezent, investitorii având posibilitatea de a se adresa KD Investments sau distribuitorilor autorizaţi ai fondului pentru efectuarea de operaţiuni. La expirarea acestor 30 de zile, ASF va suspenda emisiunea şi răscumpărarea unităţilor de fond, până la autorizarea Certinvest în calitate de administrator al fondului KD Maximus.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO