Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie sub semnul întrebării: Bîlteanu a dat 20 mil. lei din banii SIF1 pentru un hotel şi o telegondolă deţinute de Romenergo

Tranzacţie sub semnul întrebării: Bîlteanu a dat 20...

Autor: Andrei Chirileasa

08.08.2013, 23:29 2721

SIF Banat-Crişana (SIF1), condus de Dragoş Bîlteanu, a plătit la începutul acestui an 20,3 mil. lei (4,56 mil. euro) pentru pachetul majoritar de acţiuni al firmei Azuga Turism, care deţine un hotel cu 27 de camere şi telegondola din Azuga. Aceasta a fost prima mare achiziţie realizată de Bîlteanu în calitate de preşedinte al SIF1 şi nu a fost raportată pe bursă.

Azuga Turism a fost controlată până la jumătatea anului trecut de grupul Romenergo, la care Bîlteanu a fost director general înainte să preia conducerea SIF1. În plus, Rom­energo deţine 4,5% din acţiunile SIF1, fiind unul dintre cei mai mari acţionari, iar preşedintele Romener­go, Najub El Lakis, şi CEO-ul grupului, Valentin Chiser, sunt ambii membri în consiliul de administraţie al SIF. Romenergo a vândut anul trecut Azuga Turism unei terţe persoane de la care SIF1 a cumpărat apoi acţiunile.

„Tranzacţia la care faceţi referire nu a fost realizată cu o persoană afiliată“, a fost răspunsul SIF Banat-Crişana.

În luna iunie, SIF Banat-Crişana a mai cumpărat obligaţiuni în valoare de 27 mil. lei ale grupului Romenergo.

Cele două tranzacţii vin în contextul în care acţionarii care susţin conducerea SIF Banat-Crişana au hotărât în aprilie neacordarea de dividende din profitul anului trecut, spre nemulţumirea celorlalţi investitori.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO