Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania au ţinut într-o săptămână o treime din bursa românească

Tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania au ţinut...

Autor: Liviu Popescu

23.01.2017, 00:06 726
Tranzacţiile cu acţiuni ale Băncii Transilvania (TLV), cel mai lichid emitent listat la Bucureşti, au însumat 37 mil. lei, în intervalul 16-20 ianuarie, adică aproape o treime din valoarea totală de tranzac­ţio­nare cu acţiuni de la Bucureşti de 125 mil. lei de săptămâna trecută. Pe locul doi s-au situat acţiunile Fon­dului Proprietatea, cu tranzacţii de 27 mil. lei, în timp ce podiumul este completat de BRD, cu circa 13 mil. lei. Astfel, trei emitenţi din sectorul financiar-ban­car au avut într-o săptămână 62% din rulajul cu acţiuni de la BVB.
 
Pe piaţa de (cea a tranzacţiilor speciale), vineri a fost cea mai încărcată zi a săptămânii, cu tranzacţii de circa 8 mil. lei, din care 6 mil. lei cu acţiuni TLV, 1 mil. lei cu acţiuni Transgaz (TGN) şi 1 mil. lei cu acţiuni Transelectrica (TEL). De altfel, tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania de vineri au însumat aproape 14 mil. lei, din care 7,7 mil. lei a fost suma tranzacţionată de pe piaţa regular. Tranzacţiile de pe piaţa deals cu acţiuni TLV de vineri s-au încheiat la un preţ de 2,265 lei, în scădere cu 0,2% faţă de preţul de închidere de vineri, 20 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO