Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu acţiuni Cemacon continuă: Andrei Cionca a vândut 92.000 de titluri CEON

Tranzacţiile cu acţiuni Cemacon continuă: Andrei...

Autor: Dan Grigore Ivan

08.06.2017, 00:00 541

Andrei Cionca a vândut în data de 6 iunie un pachet de 92.000 de acţiuni Cemacon Cluj, producător de cărămidă, la un preţ mediu per acţiune de 0,56 lei, echivalentul unei tranzacţii totale de 51.520 lei.

Capitalizarea bursieră a Cemacon (CEON) a ajuns la 63,8 milioane lei (14 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni ale producătorului de cărămidă în valoare de 18,9 milioane lei, ce au condus la o apreciere de 70% a valorii de piaţă. Recent, în acţionariatul companiei de cărămidă a intrat retailerul local de bricolaj Dedeman, după ce fondul de investiţii finlandez KJK Fund II a înstrăinat o participaţie de 27,89%.

În prezent, fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, deţin în jur de o treime din capitalul social al producătorului de cărămidă. În luna mai, Cemacon s-a plasat pe locul al doilea în topul celor mai mari creşteri de pe segmentul principal de la Bucureşti.

Valoarea de piaţă a Cemacon a crescut în această perioadă cu 38%. Înainte de intrarea familiei Pavăl în acţionariatul Cemacon, compania a vândut către Dedeman două terenuri în Zalău cu o suprafaţă totală de 2,5 hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO