Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu acţiuni Petrom au atins pe 18 octombrie al doilea cel mai ridicat nivel zilnic din 2001

Tranzacţiile cu acţiuni Petrom au atins pe 18 octombrie...

Autor: Liviu Popescu

20.10.2016, 00:07 724

Numărul de acţiuni OMV Petrom tranzacţionate pe piaţa principală în prima şedinţă în care au fost disponibile titlurile vândute de Fondul Proprietatea, adică pe 18 octombrie, a fost de 158 de milioane, cel mai ridicat volum din ultimii 12 ani.

De la listarea Petrom în anul 2001 încoace, un volum mai ridicat fusese înregistrat doar după privatizarea com­paniei în octombrie 2004, res­pec­tiv 220 milioane de acţiuni tran­zacţionate pe piaţa REGS.

Analiştii se aşteaptă ca evoluţia să continue atât timp cât există unele indicii favo­rabile pentru OMV Petrom (SNP), cum ar fi evoluţia as­cendentă a preţului petrolului.

„Pe termen scurt, lichi­ditatea acţiunilor Petrom a fost puternic influentaţă de ofer­ta de vânzare derulată de Fon­dul Proprietatea. Este de aş­teptat ca şi în perioada ur­mătoare să persiste o parte a acestui efect, iar volumele tran­zacţionate zilnic să fie con­siderabil peste media ulti­milor ani“, consideră Marius Pandele, analist financiar la Prime Transaction.

Fondul Proprietatea a vândut 6,4% din compania petro­lieră, iar cei care au subscris acţiuni Petrom au fost în avantaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO