Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu titluri FP dublează rulajul Bursei de la Bucureşti. Îşi lichidează grecii poziţiile?

Tranzacţiile cu titluri FP dublează rulajul Bursei de la Bucureşti. Îşi lichidează grecii poziţiile?

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

21.06.2011, 17:10 975

Bursa a crescut cu 0,41%, în linie cu marile pieţe europene, peo lichiditate dublă de cea de luni, asigurată în proporţie de 66%de acţiunile Fondului Proprietatea (FP), în condiţiile în careinvestitorii au fost prudenţi la transferul celor mai multe titlurilistate.

Directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest, MihaiMureşian, spune că tensiunile de pe pieţele financiareinternaţionale cauzate de situaţia din Grecia au avut repercusiunişi pe piaţa locală, acestea având ca efect o volatilitate mairidicată a preţurilor, dar şi o precauţie mai mare a investitoriloractivi.

"Nervozitatea investitorilor este de înţeles, în condiţiile încare toţi ochii sunt îndreptaţi către Grecia, iar ştirilie cuprivire la problemele cu care se confruntă abundă şi sunt de celemai multe ori contradictorii. Cel mai probabil situaţia acesta vacontinua şi în zilele următoare, cel puţin până ce vom vedea osoluţie clară atât din partea guvernului de la Atena, dacă va ficapabil să adopte măsurile de austeritate cerute, cât şi din parteainstituţiilor internaţionale care vor ajunge la un consens cuprivire la sumele de bani şi modalitatea în care să împrumuteGrecia", a declarat Mureşian pentru Mediafax.

Totodată, Mihai Chişu, broker la IFB Finwest, spune căinvestitorii sunt influenţaţi de climatul extern, care îi îndeamnăla precauţie, deoarece conjunctura internă nu este una care să îipună în gardă pe jucători.

"Ca o observaţie punctuală legată de problema Greciei şi modulîn care afectează aceasta bursa românească putem constata un val devânzări mai agresive pe câteva titluri, ce ne poate duce cu gândulcă există fonduri de origine elenă care îşi lichidează dinpoziţii", a adăugat Chişu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO