Burse - Fonduri mutuale

Tranzactiile mai mari de pe Bursa au triplat afacerile Broker Cluj

16.05.2010, 23:05 25

Societatea de intermediere financiara Broker Cluj (BRK), aanuntat pentru primul trimestru din acest an o cifra de afaceri depeste 1,2 mil. lei (circa 280.000 de euro), ceea ce insemna otriplare a afacerilor fata de aceeasi perioada din 2009.

Cifra de afaceri realizata de Broker Cluj in primul trimestru, afost sustinuta de cresterea rulajelor pe piata actiunilor de laBucuresti, compania clujeana intermediind la BVB tranzactii invaloare totala de 204,5 mil. lei (circa 48,7 mil. euro).

Totodata, Broker a incheiat primul trimestru al anului cu un profitde 1,2 mil. lei (circa 280.000 de euro) si a inregistrat o cresterea veniturilor de peste 173%, pana la valoarea de 2,89 mil. lei(688.000 de euro), in contextul in care cheltuielile totale auscazut cu circa 49%, pana la 1,68 mil. lei (400.000 de euro).
Dinamica ascendenta a pietei a condus si la o majorare aveniturilor financiare, in special a celor din operatiunispeculative pe contul HOUSE, veniturile financiare totale avansandin primul trimestru din 2010 cu peste 193% fata de perioadasimilara din 2009.

In perioada ianuarie-martie 2010, valoarea portofoliului de actiunidetinute de SSIF Broker, incadrate in categoria investitiilorfinanciare pe termen scurt, a crescut cu 3,8% fata de perioadasimilara din anul trecut, in conditiile in care conjuncturafavorabila a pietei a permis valorificarea unor detineri.

"Am atins un profit de peste 1 mil. lei in primul trimestru si suntincrezator ca pana la finele anului vom reusi sa obtinem rezultatulfinanciar propus in bugetul de venituri si cheltuieli din 2010. Inparalel, vom concretiza si planul de investitii, in valoare de288.000 de euro, care presupune modernizarea infrastructuriiinformatice, si reamenajarea sediului central si a sediilorsubunitatilor din tara", a declarat pentru ZF Transilvania GrigoreChis, directorul general al Broker. Proiectul bugetului de veniturisi cheltuieli al Broker Cluj pentru anul in curs, prevederealizarea unui profit de 8,05 mil. lei (peste 1,9 mil. euro),aproape dublu fata de cel realizat in exercitiul financiarprecedent. Potrivit reprezentantilor companiei clujene, profitulrealizat de Broker Cluj in primul trimestru al anului in curs, sedatoreaza eficientizarii activitatii firmei, dar si optimizariiraportului dintre venituri si cheltuieli.

"Actionarii Broker au fost de acord cu stimularea angajatilorcompaniei, aproband propunerea Consiliului de Administratie de arepartiza salariatilor 8% din profitul pe 2010,", a declarat pentruZF Transilvania Anton Ionescu, presedintele SSIF Broker.

In scopul participarii salariatilor la profitul societatii pe anul2010 s-a aprobat rascumpararea, de pe piata reglementata avalorilor mobiliare, a unui numar de maximum de 2% din numarulactual de actiuni proprii Broker, la o valoare cuprinsa intre 0,10lei si 0,50 lei, intr-un interval de 18 luni de la data publicariihotararii de autorizare in Monitorul Oficial al Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO