Burse - Fonduri mutuale

Trei companii din energie plătesc cele mai mari randamente ale dividendelor din rândul emitenţilor din BET

Trei companii din energie plătesc cele mai mari...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.05.2017, 00:05 991
Conpet Ploieşti, Transgaz şi Transelectrica sunt companiile din compoziţia indicelui bursier BET care îşi recompensează acţionarii cu cel mai ridicat ran­da­ment al dividendelor din profitul pe 2016, calculat la preţul de închidere al unei acţiuni din 22 mai. Astfel, randamentul dividendelor în cazul Conpet este de 12%, la Transgaz 11%, iar la Transelectrica de 7%.
 
Analiza ZF a luat în calcul doar dividendele plătite de companii şi nu alocările de acţiuni gratuite, decizie pe care Banca Transilvania a luat-o în 2017 pentru al doilea an la rând, sau returnările de cash pe care le face Fondul Proprietatea.
 
Zece companii din cele 12 ale BET plătesc divi­dende din profiturile pe anul trecut, din care nouă au aprobat deja sumele ce vor fi alocate investitorilor.
 
În cazul Romgaz, acţionarul majoritar, adică Ministerul Energiei, a respins în primă instanţă propunerea con­ducerii companiei privind distribuirea dividen­delor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO