Trei SIF-uri au câştigat 432 mil. lei în opt luni

15 sep 2014 Autor: Roxana Pricop

SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi SIF Oltenia au raportat câştiguri cumulate de 432 milioane de lei după primele opt luni din an, cu 70% mai mari decât profiturile raportate în acelaşi interval al anului trecut. Creşterea a fost alimentată de vânzări de active din portofoliul societăţilor.
 
SIF Muntenia (SIF4) se menţine şi la finalul lunii august drept cea mai profitabilă din cele cinci SIF-uri, cu un profit de 223,3 milioane de lei, dublu faţă de rezultatul înregistrat în acelaşi interval al anului trecut. În prezent, SIF 4 mai are 193 de societăţi în portofoliu, cu şase mai puţine decât în august 2013. Activele SIF Muntenia au scăzut cu 2,35% în primele opt luni din an, până la 1,036 miliarde de lei. Societatea avea plasate 45 milioane de lei în conturi curente la finalul lunii august. Acţiunile SIF4 au scăzut cu 6% în acest an.
 
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.09.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, castigare
, raportare
, crestere
, portofoliu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide