Burse - Fonduri mutuale

Tudor Chirila a castigat bani de doua masini din vanzarea actiunilor Bursei

Tudor Chirila a castigat bani de doua masini din vanzarea actiunilor Bursei

Tudor Chirila, solistul trupei Vama, a obtinut un profit de aproape 100.000 lei (20.000 euro) din vanzarea actiunilor BVB, pe care le-a cumparat la jumatatea lunii iulie, si spune ca se gandeste sa investeasca din nou pe piata americana considerand ca piata locala este tinuta pe loc de disputele politice.

26.10.2009, 23:30 1208

Tudor Chirila, solistul trupei Vama, a obtinut un profit deaproape 100.000 lei (20.000 euro) din vanzarea actiunilor BVB, pecare le-a cumparat la jumatatea lunii iulie, si spune ca segandeste sa investeasca din nou pe piata americana considerand capiata locala este tinuta pe loc de disputele politice.

Artistul a devenit actionar al operatorului de piata in urma cutrei luni, cand a cumparat un pachet de 14.540 de actiuni BVB, laun pret de 25 lei/titlu. Chirila a detinut direct un pachet de7.280 si indirect 7.320 printr-o firma pe care o controleaza, Firmalu' Tudor. Dupa o luna si jumatate, in septembrie, el le-a scos lavanzare cerand un pret de 31 lei/titlu, mai mare cu 24% decatpretul de achizitie.

"Am vandut intregul pachet la actiuni, mai putin cateva sute, lapretul de 31 lei/unitate. Cumparatori au fost o persoana fizica sio societate. Cred ca am facut afacere buna, avand in vedere ca indoar cateva luni am obtinut un profit de 24%", spune el.

Artistul spune ca se va sfatui cu brokerul Cristian Sima,presedintele societatii de brokeraj WBS Romania, in ce va investiprofitul obtinut, marturisind ca se gandeste sa investeasca inactiuni din sectorul tehnologic de pe piata americana. Investitiain actiunile BVB, singurul plasament local din portofoliul luiTudor Chirila, i-a adus acestuia un randament de 24% in mai putintrei luni.

Daca ar fi investit in actiunile societatilor de investitiifinanciare (SIF-uri) sau in titlurile BRD, randamentul obtinut inacelasi interval ar fi fost de peste doua ori mai mare. Investitiain actiuni Petrom i-ar fi adus insa un randament mai mic, deaproximativ 15%. Tudor Chirila nu investeste insa in actiuniromanesti, acuzand piata locala de lipsa de transparenta.

"Sunt multumit cu profitul obtinut"

Intrebat de ce nu a asteptat listarea operatorului de piatapentru a-si vinde actiunile, Chirila a raspuns ca "nu am vrut sa malacomesc. Sunt multumit cu profitul obtinut". Mai mult, artistuleste interesat sa mai cumpere actiuni BVB, daca se va ivi ooportunitate si pretul cerut va fi mai mic de 31 lei/unitate.

"Nu vad Bursa romaneasca in sus in urmatoarele luni. Lumeaasteapta sa vada daca avem un guvern si cine va fi ales presedinte.Aceasta nesiguranta alaturi de lipsa de interes a mediului politicpentru situatia economiei au un impact negativ asupra bursei",explica el.

Mai mult, artistul este de parere ca primele luni ale anuluiviitor vor fi extrem de dificile pentru economia Romaniei.

"Din luna ianuarie, va veni potopul. Cine va supravietui pana inaprilie se va putea numi un castigator. Vor fi niste luni grelepentru economie", spune Chirila.

Tudor Chirila si-a inceput cariera de investitor in urma cuaproape doi ani si cu 5.000 de dolari, investind in actiuni de pepiata americana.

In prezent, artistul si-a inchis pozitiile pe actiuni americane,ultima tranzactie fiind cea de lichidare a detinerilor laYahoo!.

"Anul acesta sunt cu portofoliul pe plus. Fata de finalul anuluitrecut, am castigat 15-18%. Eu am fost insa un norocos, pentru cal-am avut alaturi pe Cristian Sima care stie sa castige si atuncicand piata scade", conchide el.

Tudor Chirila a investit in ultima perioada si pe piataderivatelor de la Sibiu, pariind pe aprecierea monedeieuropene.

"Si acum as investi in euro pe piata de la Sibiu. Nu stiu careeste adevarata valoare a leului in raport cu euro, pentru caactualul curs se datoreaza mai curand abilitatilor guvernatoruluiBNR de a tine cursul sub control decat rezultatelor economice",spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO