Burse - Fonduri mutuale

Tudor Chirilă vrea să devină acţionar la Facebook

Tudor Chirilă vrea să devină acţionar  la Facebook

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama

Autor: Roxana Pricop

28.02.2012, 00:04 259

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, vrea să cumpere acţiuni la Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume care a anunţat în februarie că vrea să strângă 5 mili­arde de dolari de la investitori printr-o ofertă de acţiuni pentru a se lista la bursa americană.

"Nu mai am nicio acţiune america­nă în portofoliu, însă sunt interesat de Facebook. Aş vrea să particip la ofertă şi să cumpăr acţiuni. Cred că după listare, acţiunile Facebook vor creşte. Spre deosebire de alte reţele de socializare, Facebook şi-a consolidat poziţia ca instrument de marketing. Cred că acţiunile Facebook au potenţial să crească la fel ca şi cele ale Google", a spus Chirilă.

Câteva zeci de români şi-au întrebat brokerii despre potenţialul acţiunilor Facebook. Deşi oferta are loc peste ocean, românii pot subscrie la această ofertă. Procedura de subscriere la ofertă nu este deloc uşoară, iar şansele pentru un român de a deveni acţionar la Facebook la finalul ofertei sunt destul de mici, pentru că băncile de investiţii care intermediază oferta vor aloca discreţionar acţiunile şi nu în funcţie de sumele subscrise de investitori. După listare, orice investitor va putea cumpăra acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO