Tudor Ciurezu încearcă să-i împace pe acţionarii SIF Oltenia cu dividende de 92,8 mil. lei din profitul pe 2013

10 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Consiliul de administraţie al SIF Oltenia (SIF5) le propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare de 92,8 mil. lei, reprezentând 71% din profitul de anul trecut, iar 37,2 mil. lei vor rămâne la dispoziţia companiei pentru noi investiţii.

Dividendele propuse de conducerea SIF Oltenia sunt cele mai mari din ulti­mii patru ani şi sunt ega­le cu dividendele re­cord din 2009, când societatea de in­ves­ti­ţii a raportat cel mai mare profit din is­torie ca urmare a vânzării participaţiei deţinute la Automobile Craiova.

Comparativ cu anul trecut, dividen­de­le propuse sunt cu 23% mai mari, iar di­vi­dendul brut de 0,16 lei/acţiune re­pre­zin­tă 8,3% din preţul de închidere de vi­neri pentru acţiunile SIF Oltenia, de 1,928 lei. Conducerea SIF Oltenia spu­ne că raportat la preţul mediu la care ac­ţiu­ni­le s-au tranzacţionat anul trecut, ran­da­mentul dividendului este de peste 10%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, oltenia
, actionari
, dividende
, profit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide