Burse - Fonduri mutuale

Turism Covasna şi-a redus de opt ori pierderile

Turism Covasna şi-a redus de opt ori pierderile

Autor: Ioana Tudor

04.11.2014, 00:04 110

Compania hotelieră Turism Covasna (simbol bursier TUAA), controlată de SIF Transilvania (SIF3), a încheiat primele nouă luni ale anului cu afaceri de 6,8 milioane de lei, în scădere uşoară comparativ cu perioada similară a anului trecut, când a înregistrat un rulaj de circa 7 milioane de lei.

Operatorul hotelier şi-a diminuat pierderile de peste opt ori, la circa 80.000 lei în primele nouă luni.

Turism Covasna administrează trei hoteluri de trei stele, cu o capacitate totală de 767 de locuri de cazare. Una dintre unităţile hoteliere, Hotel Căprioara, a fost redeschisă în septembrie anul trecut după un proces de modernizare în valoare de 8 milioane de euro.

Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 10,4 mil. lei, în stagnare comparativ cu 2012. Anul trecut, Turism Covasna a trecut pe pierderi de 1,3 milioane de lei după ce a raportat câştiguri în fiecare an din 2008. Compania este listată pe piaţa RASDAQ şi este controlată în proporţie de 89% de SIF Tran­sil­vania. SIF 3 va trebui să decidă în următoarele luni viitorul pe bursă al operatorului hotelier după ce legea care des­fiinţează piaţa RASDAQ a intrat în vigoare luna trecută. Ac­ţiunile Turism Covasna s-au tranzacţionat cel mai recent pe 30 octombrie, la preţul de 0,06 lei/unitate. La această re­fe­rinţă compania are o capitalizare bursieră de 12,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO