Burse - Fonduri mutuale

UAMT Oradea va lua un credit de 18 mil. lei, dar încă nu ştie de la cine

UAMT Oradea va lua un credit de 18 mil. lei, dar încă...

Autor: Liviu Popescu

14.12.2016, 00:00 174

Producătorul de componente auto UAMT Oradea (UAM) a decis să contracteze un credit de investiţii de 4 milioane de euro (18 mil. lei), însă compania cu 33,6 mil. lei capitalizare este indecisă în privinţa creditorului.

În raportul convocatorului pe bursă se arată că acţionarii au aprobat pe 12 decembrie contractarea creditului de la „diferite identităţi finanţatoare” prin garantarea acestuia cu utilajele achiziţionate şi ipotecă asupra unor clădiri şi terenuri din Oradea, judeţul Bihor.

De asemenea, acţionarii au mai decis şi vânzarea unor apartamente dintr-un cămin de nefamilişti din Oradea, iar Consiliul de Administraţie va decide procedura şi preţul de vânzare. La cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare, din 6 decembrie, preţul pentru o acţiune era de 0,85 lei, în urcare cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul anului, preţul unei acţiuni a crescut cu 20%, fiind derulate 250 de tranzacţii de 109.000 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO