Burse - Fonduri mutuale

Uber, evaluată de bănci la 120 miliarde de dolari pentru o posibilă listare

Uber, evaluată de bănci la 120 miliarde de dolari...

Autor: Dan Grigore Ivan

18.10.2018, 00:00 121

Valoarea de piaţă a Uber ar fi în jurul nivelului de 120 mld. dolari, conform propunerilor de preţ ale băncilor de investiţii ce se ocupă de o posibilă intrare pe bursă a celui mai valoros start-up la momentul de faţă, scrie Wall Street Journal.

Reprezentanţii companiei au ales să nu comenteze ştirea cotidianului amerian. Cea mai recentă evaluare, venită din piaţa privată, a fost de 76 mld. dolari, prin ultima investiţie de 500 mil. dolari a constructorului japonez Toyota. Listarea Uber este

mult-aşteptată de comunitatea de investiţii, momentul listării fiind amânat până acum, ultima dată înaintată fiind undeva în 2019, atunci când ar putea face pasul spre listare şi Lyft, principalul competitor pe piaţa americană. 

Gigantul telecom japonez Softbank deţine 15% din Uber, după ce la începutul acestui an a intrat în acţionariatul companiei. La vremea respectivă, tranzacţia cu SoftBank estima compania la 40 miliarde dolari, cu 30% mai puţin faţă de momentul dinaintea tranzacţiei. Fondul de investiţii Benchmark deţine 11%, în timp ce Travis Kalanick are o participaţie de 7%, iar cel de-al doilea co-fondator, Garett Camp, figurează cu o deţinere de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO