Burse - Fonduri mutuale

Erată: Ultima şansă pentru a prinde dividende la Electrica, Conpet sau Nuclearelectrica

Erată: Ultima şansă pentru a prinde dividende la...

Autor: Liviu Popescu

06.06.2017, 00:07 2441

Erată: Ultima dată de cumpărare acţiuni Transelectrica pentru a beneficia de dividendele pe 2016 este 31 mai, având în vedere că data de înregistrare este 7 iunie. Depozitarul Central are nevoie de două zile pentru a înregistra acţionarii, astfel 7 iunie minus două zile lucrătoare este 31 mai, ţiând cont şi de zilele de vacanţă. De aici rezultă că emitenţii care au data de înregistrare 8 iunie, cum este Electrica, au astăzi 6 iunie ultima dată de achiziţie acţiuni pentru a beneficia de dividende.

 

Electrica, Conpet sau Nuclearelectrica sunt doar câ­teva din companiile care au în luna iunie ultima dată de cum­pă­rare acţiuni pentru a beneficia de dividendele din profiturile pe 2016.

Investitorii care doresc să încaseze dividende din rezultatul pe anul trecut au astăzi ultima şansă în cazul Electrica, având în vedere că data de înregistrare este 8 iunie. Mâine este data ex-dividend, care nu mai dă dreptul la încasarea dividendelor.

Astfel unele cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursă, aşa-zisele blue-chips, au data ex-dividend în această săpt­ă­mână, pentru ca pe 26 iunie să urmeze Transgaz, iar pe 29 iunie să fie ultima şedinţă de achiziţie acţiuni Conpet Ploieşti.

În cazul companiei din urmă, randamentul dividendelor calculat la preţul de închidere din 31 mai este de 11,7%, adică cel mai ridicat din rândul celor 12 companii cu ex-date în iunie. Data plăţii dividendelor pentru Conpet Ploieşti este 20 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO