Burse - Fonduri mutuale

Ultima strigare pentru dividende pe Bursa

04.05.2010, 23:05 71

Investitorii de la Bursa mai au la dispozitie maximum douasaptamani pentru a cumpara actiuni la companiile care distribuie inacest an dividende din profiturile anului trecut.

Cu un randament brut de circa 8,8%, dividendele oferite de SIFOltenia (SIF5) sunt cele mai "valoroase" de pe Bursa, castigul pecare investitorii il pot obtine in cateva luni doar din dividenddepasind cele mai bune dobanzi anuale oferite de banci la depozitein acest moment.

Acesta este si principalul motiv pentru care actiunile SIFOltenia au rezistat mai bine in ultimele doua sedinte, inregistrandcorectii sub media pietei, pe fondul unui interes inca ridicat lacumparare. Oferta de dividende la SIF5 expira insa pe 12 mai(ultima zi cand investitorii mai pot cumpara actiuni pentru abeneficia de dividende).

A doua oferta de pe piata vine de la compania hoteliera Casa deBucovina Club de Munte din Gura Humorului (BCM), care ofera undividend brut echivalent cu 7% din pretul actiunilor, insa astazieste ultima zi in care investitorii mai pot cumpara actiuni cudividend.

Bermas Suceava (BRM), cu 6,9%, Transgaz Medias (TGN), cu 5,5% siAlro Slatina (ALR), cu 5,3%, sunt celelalte companii la caredividendele ar putea reprezenta o miza mai mare pentruinvestitori.

Dintre companiile mai lichide de pe RASDAQ, Semrom Muntenia(SEOM) distribuie cel mai mare dividend, cu un randament de 17,9%,insa ca si in cazul BCM, oferta expira astazi. Pe RASDAQ, numarulcompaniilor care distribuie dividende cu randamente de peste 7%este mai mare, pe lista mai fiind cuprinse Mercur Craiova, BATMedias, Conpet Ploiesti sau Uzinexport Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO