Burse - Fonduri mutuale

Ultima strigare pentru investitorii care vor să prindă o parte din profiturile pe 2016 ale IAR Braşov, Artego şi Bermas Suceava

Ultima strigare pentru investitorii care vor să prindă...

Autor: Liviu Popescu

13.06.2017, 00:05 409
IAR Braşov, cu un randament al divi­den­dului de 4,7% la preţurile de închi­dere de vineri, şi Artego Târgu Jiu, cu 4,5%, au astăzi ultima zi de cum­părare de acţiuni pentru a beneficia de o parte din profiturile pe anul trecut având în vedere data de înregistrare de 15 iunie.
 
Pe de altă parte, producătorul de bere Bermas Suceava are data de înre­gistrare 16 iunie, adică investitorii care do­resc să aibă dividende din profitul pe 2016 pot cumpăra mâine acţiuni ca să beneficieze de acest lucru. Depozitarul Cen­tral are nevoie de două zile lucră­toare pentru a înregistra în registru ac­ţio­narii care beneficiează de dividende.
 
În cazul IAR Braşov, data ex-date, care nu mai dă dreptul la încasarea dividendelor, este 14 iunie, adică preţul unei acţiuni se va corecta cu valoarea dividendului acordat de compania de stat. De la începutul anului, acţiunile IAR Braşov s-au depreciat cu 7,4% pe un rulaj de 529.000 de lei. Compania de stat începe plata dividendelor din 6 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO