Burse - Fonduri mutuale

Un acţionar cere revocarea administratorilor BRK Financial Group

Un acţionar cere revocarea administratorilor BRK...

Autor: Roxana Pricop

29.03.2016, 18:43 359

Consiliul de administraţie al firmei de brokeraj BRK Financial Group (simbol bursier BRK) a anunţat pe bursă că la registratura societăţii a fost depusă o solicitare a acţionarului Global Consult SRL de revocare a membrilor consiliului de administraţie şi de alegere de noi membri în adunarea generală din 26 aprilie.

“Cererea de completare a ordinii de zi se află în analiză, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii în termenele legale”, spune Mihai Buliga, preşedintele consiliului de administraţie al firmei de brokeraj în raportul curent emis marţi seara pe bursă.

Consiliul de administraţie al BRK este condus de Mihai Buliga, ceilalţi membrii fiind Corneliu Dia, Tiberiu Stratan, Anton Ionescu şi Ramona Dorina Calia.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, la data de 15 iunie 2015 firma Global Consult SRL din Cluj-Napoca deţinea 5,19% din capitalul BRK. Global Consult SRL are 2 angajaţi şi a încheiat anul 2014 cu un profit de circa 20.000 de lei la afaceri de 28.500 de lei, potrivit datelor publicate pe website-ul Ministerului Finanţelor. Acţionarul majoritar al firmei de consultanţă este Elena Crişan.

La finalul anului trecut, Grigore Chiş, care a condus timp de şase ani firma de brokeraj, a fost demis brusc din funcţie de către consiliul de administraţie şi înlocuit cu Adrian Pop, directorul adjunct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO