Burse - Fonduri mutuale

Un administrator acumulează acţiuni la Prospecţiuni

Un administrator acumulează acţiuni la Prospecţiuni

Autor: Roxana Pricop, Ioana Tudor

27.01.2015, 00:06 577
Cristian Robert Fader, membru în consiliul de administraţie al Prospec­ţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN) şi reprezentant al fondului britanic de in­ves­tiţii Palmer Capital, a cum­părat în ul­tima lună un pachet de 330.000 de ac­ţiuni PRSN (0,04% din capitalul firmei) pe care a plătit circa 28.000 de lei.
 
„Aceste achiziţii sunt de por­tofoliu, investiţie per­so­nală. Motivul: preţul acţiunii nu cred că reflectă nici pe de­parte valoarea com­pa­niei, aşa că pe fondul scă­derii preţului am completat deţinerea. Motivele pentru care preţul acţiunilor a evoluat în scădere sunt con­juncturale şi ţin de cicli­citatea pieţei petro­lu­lui, precum şi din cauza per­cepţiei asupra unor chestiuni externe com­pa­niei“, a spus Cristian Fader, di­rector la biroul din Ro­mânia al Palmer Capital.
 
El deţine în prezent o participaţie de 0,07% din acţiunile PRSN, pachet care valo­rează circa 46.000 de lei. Fondul de in­ves­tiţii Palmer Capital Emerging Eu­rope Equity deţine un pachet de 1,5% din acţiunile Prospecţiuni, după ce anul trecut şi-a mai redus din deţineri. La 31 de­cembrie 2014, circa 6,7% din acti­vele fon­dului britanic erau plasate în ac­ţiu­nile Prospecţiuni. Cele mai mari pla­sa­mente ale fondului sunt acţiunile Rom­cab, SIF Moldova şi Fondul Pro­prietatea.
 
Compania de servicii geofizice şi geolo­gice este controlată de Ovidiu Ten­der prin firma Tender SA Timi­şoara, care deţine un pachet de 55,7% din acţiuni. SIF Transilvania şi-a crescut pe 17 decembrie 2014 participaţia până la 5,02% din capital, faţă de 4,97% cât de­ţinuse anterior, fapt care a dus ac­ţiu­nile PRSN peste pragul de 0,1 lei/titlu.
 
Acţiunile PRSN au scăzut cu circa 40% în ultimele 12 luni, trase în jos şi de blocajul apărut în contractele de prospectare a gazelor de şist. După primele nouă luni din 2014, Pros­pec­ţiuni a trecut pe pierderi, rapor­tând un minus de 37 mil. lei (8,3 mil. euro), de la un profit net de 20,8 milioane de lei în acelaşi interval al anu­lui precedent. Cifra de afa­ceri a scăzut cu 21%, la 215,1 mil. lei (48,3 mil. euro), de la ni­ve­lul de 272,4 mil. lei în pri­mele nouă luni ale anului 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO