ZF 24

Un colos american revine în România cu investiţii în Romgaz

Un colos american revine în România cu investiţii în...

Autor: Roxana Pricop

22.05.2015, 00:07 3464

Grupul american Invesco, aflat în top 20 cei mai mari manageri de bani din lume, a cumpărat în martie un milion de ac­ţiuni la Romgaz (SNG), marcându-şi astfel revenirea pe bur­sa de la Bucureşti după mai bine de un deceniu de absenţă.

Gigantul american a intrat în acţionariatul Romgaz prin intermediul a două fonduri de investiţii dedicate com­paniilor mici - European Small Com­pany şi International Small Company. Deşi producătorul de gaze este a doua cea mai mare companie locală de pe bursa de la Bucureşti, cu o capitalizare de 13,6 mld. lei, lichiditatea scăzută a acţiunilor SNG, dar şi a pieţei locale de acţiuni în ansamblu, l-a făcut pe Invesco să revină pe bursa de la  Bucureşti cu fondurile dedicate companiilor mici.

„Cred că Romgaz este o oportunitate interesantă şi un bun exemplu despre cum nu ne este teamă să ieşim de pe drumurile bătătorite când indicatorii de evaluare ne conving“, scrie Jason Holzer, administator senior de portofoliu la Invesco, pe blogul companiei. Fondurile Invesco au mai investit în companiile româneşti listate la bursă la sfârşitul anilor nouăzeci. Invesco era acţionar la producătorul de ciocolată Kandia Excelent şi la combinatul Laminorul din Foc­şani, ambele firme delistate de la bursă în 1998.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO