Burse - Fonduri mutuale

Un director al SIF Muntenia a cumpărat 100.000 de acţiuni

Autor: Andrei Chirileasa

09.02.2011, 23:44 44

Florin Dănuţ Buzatu, unul dintre directorii executivi aiMuntenia Invest, firma care administrează activele SIF Muntenia(SIF4), a cumpărat un pachet de 100.000 de acţiuni pentru care aplătit 65.000 de lei (15.000 de euro), potrivit raportărilortransmise Bursei de Broker Cluj, intermediarul tranzacţiei.

Buzatu, care lucrează în cadrul SIF Muntenia din 1994 şi estedirector executiv al Muntenia Invest de trei ani şi jumătate, nudeţinea până acum acţiuni la SIF Muntenia, potrivit raportărilordisponibile. Aceasta este prima achiziţie semnificativă realizatăde un manager al SIF Muntenia după ce preşedintele Muntenia InvestPetre Pavel Szel şi-a lichidat aproape o mare parte a participaţieideţinute în societatea de investiţii. Acţiunile SIF Muntenia aupierdut anul trecut 9,3%, iar în prezent se tranzacţionează aproapede nivelul de la începutul anului, de 0,64 lei/acţiune. TitlurileSIF4 au în prezent cel mai mare discount faţă de valoarea activuluiunitar net (VUAN), de peste 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO