Burse - Fonduri mutuale

Un fond cu randament 7% pe an a strâns 136 mil. lei de la investitori

Un fond cu randament 7% pe an a strâns 136 mil. lei de...

Autor: Roxana Pricop

11.11.2015, 00:04 738
Fondurile mutuale au încheiat luna octombrie cu intrări nete de 220 milioane de lei, în creştere faţă de sumele atrase în lunile anterioare. Activele totale ale fondurilor au urcat astfel la 20,36 miliarde de lei, în creştere cu 11% faţă de începutul anului.

Mai bine de jumă­tate din cele 220 de mi­lioane de lei au intrat în conturile fondului de obligaţiuni Simfonia 1, administrat de BRD Asset Mana­gement.

Mai exact, fondul a înregistrat intrări nete de 136 mil. lei luna trecută. În ultimele 12 luni, fondul a raportat un ran­dament de 7,07%, fiind printre cele mai performante din categoria sa.

Un depozit bancar deschis în octombrie 2014 ar fi adus o dobândă de circa 3%, fără a lua în calcul comisioanele percepute de bănci.

Randamentul fondului este net, include comisioanele de administrare.

La extrema opusă se situează fondurile de acţiuni, care au raportat retrageri nete de 2,3 milioane de lei. 

În ultimele 12 luni însă cele mai mari randamente din piaţă au fost obţinute de fondurile de acţiuni. Mai exact, iFond Acţiuni, administrat de Intercapital In­vest­ment Ma­nagement, este lider cu un câştig de 8,8% în ultimele 12 luni, urmat de fondul de indice BT Maxim, administrat de BT Asset Mana­gement, cu un plus de 8,45%.

În acest an, indicele BET, principala referinţă a bursei, a crescut cu patru procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO