Burse - Fonduri mutuale

Un fond de acţiuni care investeşte în ţări ale fostei URSS, randament de 50% în 2016. Unul românesc, 11%

Un fond de acţiuni care investeşte în ţări ale...

Autor: Liviu Popescu

13.01.2017, 00:08 1410

♦ Cea mai bună performanţă a unui fond românesc de acţiuni a fost în cazul BT Maxim, administrat de BT Asset Management - cu un randament în decembrie 2015 -decembrie 2016 de 11% ♦ Fondul românesc, pe locul 14 în funcţie de valoarea descrescătoare a randamentelor ♦ Fondurile de obligaţiuni, randament de maximum 15%.

Cel mai mare ran­da­ment afişat de un fond mutual pentru anul 2016 a fost de 53% în cazul Raif­feisen Russland-Aktien, fond de acţiuni care investeşte în principal în acţiuni şi titluri de valoare ale so­cietăţilor cu sediul sau focali­za­rea activităţii în Rusia sau alte state din fosta Uniune a Re­pu­bli­cilor Sovietice Socialiste (URSS).

În cazul unui fond românesc de acţiuni, cea mai bună perfor­manţă afişează un randament de 11% în cazul BT Maxim, ad­minis­trat de clujenii de la BT Asset Ma­na­gement. 

Ordonat descrescător în funcţie de randament, BT Maxim, pri­mul fond românesc de acţiuni din top, ocupă locul 14 în analiza ZF pe baza datelor de la Asociaţia Ad­ministratorilor de Fonduri (AAF). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO