Burse - Fonduri mutuale

Un fost director al Electroprecizia Săcele a fost numit preşedinte la compania de stat Oil Terminal

Dumitru Matei este noul preşedintele al Oil Terminal, cu 55 mil. lei capitalizare

Dumitru Matei este noul preşedintele al Oil Terminal, cu 55 mil. lei capitalizare

Autor: Liviu Popescu

19.10.2016, 00:01 789

Dumitru Matei a fost promovat de la funcţia de membru al consiliului de administraţie al Oil Terminal (OIL), companie cu 55 mil. lei capitalizare, în funcţia de preşedinte, şi l-a înlocuit astfel din funcţie pe Bogdan Costreie. Potrivit declaraţiei de avere a fostului preşedinte al Oil Terminal, funcţia pe care Matei a primit-o este remunerată cu aproximativ 41.000 de lei brut pe an. El este membru în boardul Oil Terminal din februarie 2015.

Matei a fost director al Electroprecizia (ELZY) timp de trei ani, până în februarie 2015. În perioada aprilie 2006 - aprilie 2011, Dumitru Matei a fost director la Candidus Business Consulting, o subsidiară a companiei de consultanţă în afaceri Candidus Germania. Potrivit celui mai recent CV al său, din ianuarie 2015, Matei a mai lucrat la Heineken ca group brand manager, la Flamingo International ca Business Developer Manager, dar şi la Silva Reghin, compania producătoare de bere.

Oil Terminal este controlată în proporţie de 59,6% de statul român şi este listată pe segmentul principal al BVB. În primul semestru compania a avut afaceri de 78 mil. lei şi profit de 14 mil. lei. Acţiunile companiei afişau ieri 0,095 lei, în scădere cu 9,8% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO