Burse - Fonduri mutuale

​Un fost secretar de stat în Guvernul Cioloş a fost numit membru în directoratul Transelectrica până în septembrie 2017

​Un fost secretar de stat în Guvernul Cioloş a fost...

Autor: Liviu Popescu

29.03.2017, 19:19 406

Georgeta – Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei din Guvernul Cioloş, a fost numită membru în directoratul Transelectrica (TEL), companie controlată de stat cu o valoare de piaţă de 2,2 mld. lei, printre cei mai mari emitenţi listaţi la bursa de valori Bucureşti. Georgeta Corina Popescu a preluat funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei în Guvernul Cioloş în decembrie 2015.

“Mandatul se acordă pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său, respectiv până la data de 16 septembrie 2017”, menţionează Transelectrica.

Pe 13 martie, Toni Teau, al şaptelea şef al companiei în ultimii cinci ani, şi-a dat demisia.

Transportatorul naţional de energie electrică Transelectrica (TEL) a raportat pentru anul 2016 un profit net de 286 mil. lei, mai mic cu 21% faţă de anul precedent, în timp ce veniturile au scăzut cu 9%, la 2,7 mld. lei.

Rezultatul net este mai mic faţă de 2015 din cauza scăderii tarifelor de transport reglementate de Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO