Burse - Fonduri mutuale

Un grup canadian de 5 mld. $ vrea să preia Argus Constanţa

Un grup canadian de 5 mld. $ vrea să preia Argus Constanţa

Autor: Roxana Pricop

14.01.2016, 00:07 1172

Grupul canadian Delamore&Owl, cu active în gestiune de 5 mld. dolari, este interesat de preluarea producătorului de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), al treilea jucător din piaţa locală de profil, de la SIF Oltenia. Tranzacţia s-ar ridica la peste 100 mil. lei, raportat la cel mai recent preţ al acţiunilor UARG.

SIF Oltenia (SIF5), care deţine 86% din capitalul Argus, a luat ieri piaţa prin surprindere anunţând că a semnat cu Delamore&Owl Group of Companies un memorandum prin care este de acord ca firma canadiană să înceapă procesul de due dilligence (tehnic, legal şi financiar) în vederea unei potenţiale achiziţii a participaţiei deţinute de SIF la Argus Constanţa. Investitorii au reacţionat pozitiv la anunţ urcând acţiunile UARG cu 20%, până la o cotaţie de 3,5 lei/unitate, referinţă ce evaluează întreaga companie la 125 milioane de lei (27 mil. euro). „Suntem deschişi să vindem compania unui investitor strategic care să dezvolte mai departe Argus Constanţa, cu posibilitatea extinderii la export. Sperăm să facem tranzacţia cu Delamore, însă procesul de due dilli­gence nu obligă pe niciuna din părţi să vândă sau să cumpere dacă nu există consens asupra preţului tranzacţiei“, a declarat Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia.

Oficialul a declarat pentru ZF în iunie 2015 că are în plan să atragă un investitor strategic la Argus. SIF-ul ar fi primit anul trecut oferte din partea competitorilor de la Expur şi Bunge, însă preţul oferit de aceştia nu l-a convins pe şeful SIF Oltenia să parafeze un „deal“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO