Burse - Fonduri mutuale

Un investitor a lichidat acţiuni de 29 mil. lei la Practic Bucureşti

Un investitor a lichidat acţiuni de 29 mil. lei la...

Autor: Roxana Pricop

20.01.2016, 00:04 525
Un pachet de 55.814 acţiuni Practic Bucureşti (PRBU), unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale din Capitală, a fost transferat în şedinţa de ieri pe sistemul alternativ al bursei pentru o sumă de 28,68 mil. lei (6,3 mil. euro).

Pachetul reprezintă 9,39% din capitalul PRBU. Tranzacţia a fost încheiată pe piaţa „deal“ a tranzacţiilor negociate, la un preţ de 514 lei/unitate, cu aproape 25% mai mare decât cotaţia anterioară. La acest preţ, întreaga companie este evaluată la 305 milioane de lei. Până la închiderea ediţiei, nu a fost raportat niciun vânzător sau cumpărător pe bursă.

Principalul acţionar al Practic Bucureşti este omul de afaceri Radu Dimofte cu o deţinere de 48,47% din capital. În acelaşi timp, vehiculul IBTC Turks&Caicos Islands TCA are o deţinere de 32,15%. Restul acţiunilor sunt deţinute de persoane juridice (10,1%), respectiv persoane fizice (9,2%).

Practic SA deţine cinci hectare de spaţii comerciale şi birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Bucureşti. Doar spaţii comerciale compania deţine 3,5 ha, respectiv aproape 4% din totalul spaţiilor din Bucureşti. Mega Image şi Profi sunt principalii chiriaşi la parterul blocurilor, ocupând fiecare circa 10% din totalul suprafeţelor. Pe poziţiile următoare se află Raiffeisen cu 6% şi BCR cu 4%.

Pentru acest an, compania şi-a bugetat un profit net de 18,6 milioane de lei şi afaceri de 32,7 mil. lei. Compania are în plan să îşi extindă aria de activitate de la închiriere de spaţii către dezvoltări rezidenţiale şi de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO