Burse - Fonduri mutuale

Un investitor Romcab recuperează teoretic în 1,6 ani preţul plătit pentru o acţiune. La emitentul BVB se ajunge la 25 de ani

Un investitor Romcab recuperează teoretic în 1,6 ani...

Autor: Liviu Popescu

24.06.2016, 00:08 1103

În teorie, emitenţii cu cei mai mici multipli de piaţă sunt şi cei mai subevaluaţi raportaţi la situaţiile lor financiare. În realitate însă, e posibil ca această subevaluare să aibă la bază argumente foarte solide, susţin brokerii.

Un investitor care pariază pe acţiunile producătorului de cablu Romcab Târgu-Mureş (MCAB) îşi recuperează preţul plătit în prezent pentru o acţiune din profitul companiei în 1,6 ani, la nivel teoretic.

La polul opus, emitentul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) afişează cel mai ridicat nivel al multiplului de evaluare Price earnings ratio (PER) de 25 de ani. PER se calculează prin împărţirea preţului de piaţă al acţiunii la profitul pe acţiune obţinut de firmă. Rezultatul reprezintă numărul de ani necesari pentru ca preţul plătit în prezent pentru o acţiune să fie recuperat din profitul acesteia, în caz că rezultatul rămâne la un nivel asemănător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO