Un singur sector este responsabil de 70% din tranzacţiile lunii martie de pe Bursa de la Bucureşti

20 apr 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Sectorul financiar domină de departe piaţa de capital bucureşteană la capitolul lichidităţii, iar împreună cu sectorul energetic asigură cu adevărat funcţionarea bursei locale.

Emitenţi precum Erste Bank (EBS), Banca Transil­va­nia (TLV), BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Fon­dul Proprietatea (FP) sau cele cinci SIF-uri formează sec­torul „intermedieri financiare şi asigurări“, ce a înregistrat în luna martie o valoare de tranzacţionare de 861,51 mil. lei, echivalentul a 71,43% din totalul tranzacţiilor din luna mar­tie. De asemenea, în jurul aceluiaşi sector este concentrată cea mai mare parte a valorii de piaţă a emitenţilor de la Bucureşti.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor ce for­mea­ză acest segment este de 91,77 mld. lei, peste jumătate din va­loarea tuturor companiilor listate pe bursa locală.

Astfel, pentru o reprezentare cât mai fidelă a economiei româneşti, piaţa de capital de la Bucureşti este nevoită să atragă noi companii şi să ţintească o distribuţie a acestora cât mai apropiată de structura economică a ţării.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2017

 

Cuvinte cheie:
bucuresti
, bursa
, sector
, responsabil
, tranzactii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide