Burse - Fonduri mutuale

Un singur sector european afişează scăderi în ultimele 12 luni, în vreme ce băncile au adus randamente şi de 44%

Un singur sector european afişează scăderi în...

Autor: Dan Grigore Ivan

08.08.2017, 00:08 545

Sectorul companiilor europene care activează în domeniul sănătăţii este singurul care s-a depreciat faţă de nivelul la care se situa acum un an, restul celor 18 sectoare fiind toate în teritoriu pozitiv.

Băncile şi domeniul financiar în general au înregistrat cele mai mari aprecieri în ultimul an, urmate de companiile miniere şi de tehnologie.

Indicele STOXX All Europe 800 Banks, ce reuneşte cele mai importante 68 de bănci de pe continent şi din componenţa căruia face parte şi Banca Transilvania (TLV), a crescut în ultimul an cu 45%, faţă de o creştere de peste 15% în cazul STOXX All Europe 800, indicele ce reuneşte cele mai mari 800 de companii de pe tot teritoriul Europei.

De asemenea, peste creşterea medie s-a clasat şi indicele STOXX All Europe 800 Insurance, printre componentele căruia se află nume precum Allianz, Avia sau Prudential,  cu o creştere de 32,31% în ultimul an şi de  11,92% în 2017.

Rezultatele financiare mai bune, cadrul politic mai puţin volatil şi creşterea economiei mondiale în general şi a celei europene în particular au condus la aprecierile importante din ultima perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO