Burse - Fonduri mutuale

Un val de scăderi loveşte simultan bursele pentru prima oară în şase luni

Un val de scăderi loveşte simultan bursele pentru prima...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.03.2017, 00:04 1448

După ce indicele american S&P 500 a scăzut cu 1,2%, a venit rândul burselor europene şi asiatice să reacţioneze şi să afişeze deprecieri, dar ieri cea mai severă coborâre a fost înregistrată în Japonia.

Indicele nipon Nikkei 225, referinţa pieţei de capital de la Tokio, a scăzut cu peste 2%, în vreme ce indicele bursei din Seul a scăzut cu 0,5%. În Europa, indicele pieţei de capital de la Londra a scăzut cu 0,8%, în timp ce bursa de la Frankfurt a coborât cu 0,5%.

„Piaţa de capital asiatică a reflectat de asemenea dezamă­girea faţă de întârzierea pla­nurilor de stimulare fiscală în SUA, investitorii alegând să cumpere aur şi obligaţiuni guvernamentale“, se arată într-o notă a XTB România.

Riscurile politice şi starea de imprevizibilitate care dom­neşte în continuare în întreaga lume nu au contat de la alegerile americane şi până în prezent după ce pieţele de capital s-au înscris într-un raliu ce a continuat şi după 2017. Situaţia interna­ţională şi relaţiile economice din viitor rămân necunoscute în acest moment, aspecte ce contribuie la atmosfera de instabi­litate resimţită ieri în întreaga lume.

În regiune, indicele WIG 20, ce reuneşte cele mai impor­tante acţiuni de la Varşovia, a scăzut cu aproape 2%, cea mai mare scădere din acest an, însă referinţa poloneză afişează în continuare cel mai mare randament din rândul burselor din Uniunea Europeană, respectiv 16%.

Indicele EuroStoxx 600, format din cele mai impor­tante 600 de companii de pe con­tinentul european, a scăzut cu 1,8% ieri, cea mai mare scădere din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO