Unde îşi investesc banii fraţii Pavăl? Dedeman devine cel mai mare investitor privat al Transelectrica

3 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, fraţii din spatele Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România şi totodată cea mai puternică afacere antreprenorială cu afaceri de 5,2 mld. lei anul trecut, au devenit ieri cei mai mari investitori privaţi ai Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa de energie electrică.

Cei doi au cumpărat un pachet de 0,7% din companie şi au ajuns la o deţinere de 5,66%, astfel că tranzacţia a fost ieri raportată la bursă, conform cerinţelor pieţei de capital. Este singura deţinere privată de peste 5% raportată de Transelectrica, companie la care statul are 58,7%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2017

 
Cuvinte cheie:
bursa
, Dedeman
, actiuni
, BVB
, investitor privat
, Transelectrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide