Business internaţional

Unele sectoare de pe Wall Street au minusuri chiar şi de 10% în 2018

13 feb 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

După doar zece zile de când a început duşul rece al corecţiilor succesive de pe piaţa de capital americană, indicele S & P 500 a trecut, la nivelul anului 2018, în teritoriul negativ (-2%), de la un avans de peste 6% la sfârşitul lunii ianuarie, în timp ce sectoare precum cel al companiilor ce acti­vează în jurul produselor non-ciclice (-11%), uti­lităţi (-9%) sau tele­comunicaţii (-5%) figu­rează deja cu scăderi mult mai accentuate decât cele ale referinţei americane.

Doar companiile din sfera tehnologiei şi a produselor de consum ciclice sunt în teritoriul pozitiv la nivelul lui 2018, însă la limită, afişând aprecieri de 0,01% şi respectiv 0,06%.

Perioada 5-9 februarie 2018 a reprezentat pentru bursa americană cea mai proastă săptămână din ultimii doi ani, după ce vineri a reuşit cu greu să evite cea mai proastă evoluţie din ultimii nouă ani, iar şedinţele de tranzacţionare încheiate cu scăderi de 600-1.000 de puncte au adus aminte de momentele crahurilor de la New York.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2018

 

Cuvinte cheie:
Wall Street
, dow jones
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide