UniCredit vine pe bursa bucureşteană cu o emisiune de obligaţiuni în valoare de 500 mil. lei

17 iul 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

UniCredit, cea mai mare bancă a Italiei şi a cincea a sistemului românesc, vine pe piaţa de capital locală cu o emisiune de obligaţiuni în valoare de 500 milioane lei (108 milioane euro) adresată exclusiv investitorilor calificaţi.

Oferta se desfăşoară în perioada 17-21 iulie.

„Se va depune o cerere la Bursa de Valori Bucureşti pentru listarea obli­gaţiunilor pe Bursa de Valori Bucureşti şi pentru admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor pe piaţa la vedere a Bursei de Valori Bucureşti“, se arată în prospectul UniCredit.

UniCredit va oferi până la 50.000 de obligaţiuni negarantate, la o valoare nominală individuală de 10.000 lei. De asemenea, în cazul suprasubscrierii, emitentul poate să crească numărul de obligaţiuni până la maximum 61.000, echivalentul unei valori nominale de 610 milioane lei.

Rata dobânzii pentru obligaţiunile Clasa 2020, scadente în 2020, va fi cuprinsă în intervalul 0,6% -0,7% pe an plus ROBOR la şase luni, în vreme ce în cazul obligaţiunilor Clasa 2022, dobânda va fi cuprinsă între 0,8% şi 0,9% pe an plus ROBOR la şase luni, obligaţiunile Clasa 2024 fiind definite de o rată a dobânzii între 1% şi 1,1% pe an plus ROBOR la şase luni. Subscrierile sunt ire­vocabile, iar numărul minim de obligaţiuni ce pot fi achi­ziţionate este de 50. Pentru încheierea cu succes a ofertei, trebuie subscrise minimum 60% dintre obligaţiunile oferite iniţial, respectiv 30.000.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 

Cuvinte cheie:
unicredit
, valoare
, emisiune de obligatiuni
, bursa
, banca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide