Burse - Fonduri mutuale

UPDATE ora 15:00: Ordinele de vânzare au fost retrase. Acţiunile Oil Terminal ”au luat foc”: 84,7 mil. acţiuni (14% din capital) au fost puse la vânzare, iar preţul s-a prăbuşit cu 15%. Nimeni nu mai cumpără

UPDATE ora 15:00: Ordinele de vânzare au fost retrase....

Autor: Cristian Hostiuc

09.06.2017, 12:47 3203

UPDATE ora 15:00: Ordinele de vânzare au fost retrase. 

Acţiunile Oil Terminal, una dintre revelaţiile bursei din acest an, au scăzut vineri cu 15%, după ce la vânzare au fost puse opt ordine de câte 9,99 mil. acţiuni. Brokerii sunt stupefiaţi pentru că nu înţeleg ce se întâmplă. 

Toată lumea îl arată cu degetul pe Dumitrescu Sebastian Valentin ca fiind cel care deţinea aceste acţiuni, şi care le-ar fi pus la vânzare. Dumitrescu, un investitor misterios de 94 de ani, a început să cumpere acţiuni la Oil Terminal în pachete din ce în ce mai mari, ajungând să deţină peste 10% din companie. Acţiunile Oil Terminal au scăzut la 0,1550 lei.
 

După ce a cumpărat, investitorul a început să vândă. De altfel, în ultima raportare de pe bursă, Dumitrescu Sebastian Valentin figurează cu o vânzare de 1,29 mil. acţiuni, la un preţ mediu de 0,18 lei, tranzacţie intermediată de divizia de brokeraj a BCR.

Apariţia unor pachete atât de mari de acţiuni direct în piaţă la vânzare este un lucru total neobişnuit, având în vedere că procedura este de a se încerca vânzarea acţiunilor prin tranzacţii directe, iar închiderea deal-ului şi raportarea pe bursă să fie doar o formalitate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO