Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: România mai are 370 de brokeri la bursă, de două ori mai puţin ca în 2010

UPDATE: România mai are 370 de brokeri la bursă, de...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2017, 00:07 1246
 
 

Numărul agenţilor de servicii financiare (ASIF), adică acele persoane care prestează servicii de intermediere financiară în numele intermediarului şi care preiau ordine de tranzacţionare, le execută şi oferă consultanţă de investiţii (nu obligatoriu toate serviciile în acelaşi timp), a scăzut luna aceasta la 366 de persoane fizice, de două ori mai puţini ca în 2010, potrivit datelor ASF. 

Iniţial Autoritatea a transmis către ZF că numărul ASIF era de circa 240 de persoane fizice, ceea ce implicit însemna că era de trei ori mai mic ca în 2010, aşa cum ZF a publicat astăzi în ediţia print şi online. Numărul corect este 366 de persoane fizice, precizează ASF. 

Declinul numărului de brokeri care îşi asistă clienţii la tranzacţionare, adică preiau ordinele de vânzare/cumpărare acţiuni la solicitarea clientului, poate fi pus pe seama faptului că multe astfel de ordine sunt executate în prezent direct prin platformele online.

Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction, una dintre cele mai active companii de brokeraj pe partea de analiză financiară şi bursieră, pe locul 13 după rulajul de anul acesta, consideră că sunt două expli­caţii pentru tendinţa de scădere. „Prima ţine de consolidarea pieţei de intermediere bursiere. Numărul de intermediari s-a redus în ultimii ani în mod semnificativ, iar acest proces este încă în derulare”, spune Alin Brendea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO