Ursache îi cere lui Bîlteanu să facă ofertă de preluare la Biofarm. Acţiunile au crescut ieri cu 10%

6 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4) ar fi obligate să lanseze ofertă de preluare pentru 46% din Biofarm, pentru care ar avea nevoie de circa 150 de milioane de lei.

Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) a decis marţi, 4 martie, că SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) au obligaţia de a derula o ofertă publică de preluare a producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO), unde cele două SIF-uri deţin împreună 54% din acţiuni.

Cele două SIF-uri au obligaţia ca în termen de 15 zile să lanseze oferta de preluare pentru restul de 46% din acţiuni pe care nu le deţin. Ele ar trebui să pună la bătaie circa 150 de milioane de lei (33 mil. euro), având în vedere capitalizarea actuală a companiei, de 328 mil. lei (72,7 mil. euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2014

 

Cuvinte cheie:
biofarm
, oferta
, actiuni
, sif
, sif muntenia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide