Burse - Fonduri mutuale

Uztel Ploieşti a intrat în insolvenţă

Autor: Andrei Chirileasa

07.09.2010, 23:51 52

Tribunalul Prahova a aprobat intrarea în insolvenţă aproducătorului de echipamente petroliere Uztel Ploieşti (UZT), lasolicitarea companiei, şi a desemnat ca administrator judiciarfirma Euroinsol Consulting.
Uztel a cerut singură intrarea în insolvenţă, motivând că a fostputernic lovită de criza economică şi că nu se întrevăd soluţiiclare pentru stabilizarea situaţiei companiei.

Uztel a înregistrat anul trecut pierderi de 2,5 mil. lei şi oscădere a cifrei de afaceri de peste 40%, la 68 mil. lei.Problemele companiei s-au accentuat în primul se­mestru al acestuian, când pierderile au urcat la 3,5 mil. lei, iar afacerile s-auprăbuşit cu peste 55%, la 17 mil. lei.
Scăderea veniturilor a de­ter­minat şi o scădere a lichi­di­tăţilorcompaniei, care s-a con­fruntat în ultimul an cu dificul­tăţi înachitarea ratelor bacare şi a contribuţiilor şi taxelor labuget.
Uztel avea la finele lunii iunie datorii totale de 71,7 mil. lei,din care circa 19 mil. lei sunt credite bancare, iar peste 16 mil.lei sunt datorii faţă de stat, şi capitaluri proprii de 110 mil.lei. Compania a finalizat recent şi o majorare de capital prin carea strâns 2,37 mil. lei de la acţionari. Uztel este controlată deAsociaţia Uztel Ploieşti, care deţine 81,2% din acţiuni.
Acţiunile Uztel vor fi suspendate de la tranzacţionare până laieşirea companiei din insolvenţă. Ultimul preţ de tranzacţionare afost de 2,25 lei, capitalizarea companiei fiind de 10 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO