Burse - Fonduri mutuale

Vae Apcarom are avizul de la ASF pentru a emite acţiuni noi

Vae Apcarom are avizul de la ASF pentru a emite acţiuni noi

Autor: Ioana Tudor

09.10.2014, 00:03 277
Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de emisiune a 50 de milioane de acţiuni noi de către producătorul de material rulant Voestalpine Vae Apcarom Buzău (simbol bursier APC) în vederea majorării capitalului social.

Oferta a început pe 7 octombrie şi va dura până pe 6 noiembrie. BCR este cea care intermediază subscrierile la ofertă.

În luna august, acţionarii Vae Apcarom au aprobat majorarea capitalului social al societăţii cu până la 5 mil. lei prin emisiunea a 50 de milioane de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,1 lei/titlu, în schimbul unor aporturi de numerar ale acţionarilor.

Compania intenţio­nează să folosească su­mele atrase pentru in­vestiţii, respectiv pentru dezvoltarea şi extinderea facilităţilor de producţie, precum şi pentru mo­dernizarea capaci­tăţilor existente.

Societatea este con­trolată de grupul austriac Voestalpine cu 93% din capitalul social. Voestalpine Vae Apcarom Buzău a încheiat primul semestru cu afaceri de 48,8 mil. lei, în urcare cu 4,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul companiei a crescut de 3,7 ori, la 5,55 mil. lei. Principalii clienţi ai societăţii sunt CFR, Livarom Prest Bucureşti, ASAED Bucureşti, Euroconstruct Trading 98, Aktor Technical Societe Anonyme şi pe piaţa externă firma-mamă Voestalpine Austria şi alte firme din grup.

Voestalpine Vae Apcarom este unicul producător de aparate de cale ferată din România şi deţine 70% din piaţa de tirfoane (şuruburi de oţel folosite la fixarea şinelor de cale ferată - n.red.).

Pentru acest an compania şi-a bugetat un profit net de 11,4 mil. lei, în creştere de 2,4 ori faţă de anul precedent. Afacerile sunt prognozate să urce uşor, cu 2,8%, la aproape 120 mil. lei. Investiţiile planificate pentru acest an se ridică la 2,5 mil. euro şi sunt destinate cu precădere pentru achiziţia de echipamente de producţie.

Acţiunile Vae Apcarom au raportat o scădere de aproape 3% în şedinţa de ieri, până la preţul de 0,68 lei/titlu. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 51,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO